czesc, wlasnie skonczylem wymiane termostatu bo dzis rano przy minus9 dopiero po kilkunastu kilometrach sie zagrzal, kurcze jakie ciezkie podejscie do niego to szok
Automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne
Zwiń
X
-
Automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne
Witam,
Mam pytanko jak wymienić zwykłe lusterko z czujnikiem wilgotności na automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne z czujnikiem wilgotności... Jest to możliwe? Co trzeba zrobić? Będę wdzięczny za wskazówkiOctavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz
-
-
Jak dla mnie to samościemniające się lusterko nie zdaje egzaminu. Po prostu stopień maksymalnego jego przyciemnienia nie jest wystarczający w trasie a w mieście praktycznie nie odczuwalny i światła innych samochodów mnie oślepiają. Poza tym lusterko ściemnia się na kolor zielony.
Jeżeli miałeś takie w innym aucie i byłeś z tego wynalazku zadowolony to możesz to rozważyć, ja drugi raz bym tego nie zamówił.
Komentarz
-
-
montaż odbywa się bardzo prosto
1. plastikowa nakładka na obudowę lusterka od strony podsufitki należy odciągnąć w stronę wnętrza samochodu i delikatni ściągnąć przy łączeniu z osłoną lusterka.
2. przekręcić korpus lusterka w stronę pasażera.
3. lusterko zdemontowane
i tu zaczyna się problem
należy położyć instalację do lusterka.
zasilanie po kluczyki - z wyłącznika świateł, masa z czujnika wilgotności, i dodatkowy przewód z lampki oświetlenia wnętrza.
lusterko instalacja samochodu
1 4 / złącze 10-stykowe wyłącznika świateł - zasilanie
2 6 / złącze 10-stykowe wyłącznika świateł - masa
3 64 / złącze 73-stykowe, czarny centralna elektryka - światło cofania -
6 2 - oświetlenie kabiny
jeśli mają się ściemniać jeszcze zewnętrzne lusterka to dodatkowe 2 przewody do sterownika drzwi kierowcy.
montaż lusterka w sposób odwrotny
lusterko polecam bez czujnika FLA - konieczne podpięcie can extendend i wymiana Gateway na wersje high.
nr katalogowy lustra - 7N0 857 511 M, 3C0 857 511 J
osobiście montowałem 3C0 857 511 J i jest ok
pozdrawiam
lusterko kupiłem na all.... za 150zł
Komentarz
-
Komentarz